Openingsuren vandaag :

         00:00 -> 00:00
Gesloten... +32 (0)51 54 54 25
TecTronic Feesttenten - Kwalitatieve partytenten!

Tel. +32 (0)51 54 54 25

Artikel toegevoegd aan je winkelwagentje

Soorten partytenten

Als leek ziet u door het bos de bomen niet meer; verschillende termen worden vaak door elkaar gebruikt. Welke tent moet ik nu feitelijk kopen? En wat is het verschil tussen al die soorten?

Gewone partytenten / feesttenten
Een normale partytent of feesttent kan u best zien als een metalen of aluminium constructrie met dak en zijwanden, zodat de ruimte volledig kan worden afgesloten. Het doek of zeil kan uit diverse materialen zijn vervaardigd: PE (PolyEthyleen), PVC, polyester met PVC coating, ... Veel voorkomende afmetingen zijn 4x4, 4x6, 4x8, 5x8, 6x6, 6x8, 5x10 en 6x12.

Pagodetenten / pyramidetenten
Pagodetenten zijn tenten met een hoog puntdak, vaak in een vierkant met afmetingen 3x3, 4x4, 5x5, 6x6, .... Ze bestaan dikwijls uit zwaar PVC zeil en vallen onder het professioneel assortiment. Er bestaan ook speciale formaten, zoals de achthoekige pyramidetenten met afmeting 5 x 6,8 meter.

Stertenten
Stertenten zijn tenten die letterlijk worden opgespannen… Slechts één centrale paal in het midden van de tent ondersteunt de constructie, terwijl het dakzeil strak wordt getrokken naar buiten toe. Trendy en hip design!

Gazebo / paviljoen / prieel
Een gazebo is een Engelse term voor tuinpaviljoen. Simpel gesteld is een paviljoen een constructie met dak om onder te schuilen voor regen en/of zon. Meestal blijven de zijwanden - als die al aanwezig zijn - open, dit in tegenstelling tot een gewone partytent. Men spreekt ook wel eens van een prieel. Het verschil met een traditionele partytent is niet altijd makkelijk te onderkennen. U mag ervan uit gaan dat de afmetingen van een gazebo vaak kleiner zijn dan die van gewone partytenten. Een paviljoen is vooral geschikt voor een beperkt aantal mensen (tot 6 personen). De luxe feesttent van 3 x 4 meter is een populaire gazebotent.

Kadertenten / spantenten
Dit zijn meestal grotere tenten met modulaire opbouw. Ze zijn gemaakt van stevige materialen, zoals zwaar PVC doek en een sterk metalen frame. Kadertenten zijn geschikt voor de verhuur en voldoen veelal aan de strengste eisen qua veiligheid (brandvertragend).

Vouwtenten / plooitenten / scharniertenten / harmonicatenten / schaartenten
Vouwtenten zijn eenvoudig en heel snel op te zetten zelfs door één persoon, en dit dankzij het slimme vouwsysteem. In geen tijd is de harmonicatent gebruiksklaar en hij is ook vlug terug op te bergen (easy up - easy down). Het scharniersysteem zorgt voor een compacte, draagbare verpakking. Het is de ideale promotietent voor events zoals beurzen, markten, evenementen, .... Gangbare afmetingen zijn 3 x 3 m, 3 x 4,5 m, 4 x 4 m en 3 x 6 m.

Veilig betalen

Veilig Online Betalen