Openingsuren vandaag :

         10:00 -> 12:30
         13:00 -> 18:00
Gesloten... +32 (0)51 54 54 25
TecTronic Feesttenten - Kwalitatieve partytenten!

Tel. +32 (0)51 54 54 25

Artikel toegevoegd aan je winkelwagentje

Verankering van uw partytent

Bij het plaatsen van een partytent dient u altijd na te denken over hoe u deze gaat vastleggen (of verankeren). Een niet of onvoldoende verankerde tent kan door hevige wind makkelijk worden opgetild en een eind verder worden neergesmeten. Voorkomen is dus beter dan genezen! Verankeren doet u het best met scheerlijnen of spanbanden in combinatie met stevige, aangepaste haringen of schroefogen.

Optimaal vastleggen doet u zo:
Als u uw partytent gaat vastleggen, voorzie dan minstens een verankering zoals op de foto's hiernaast. Hierbij wordt elke hoek van de tent vastgelegd mbv een stevige spanband en een zware T-haring. De spanbanden worden onder een hoek van 45 graden getrokken zodat de tent zowel links/rechts als voor/achter stevig komt te staan. Hierbij dient u altijd op het frame te trekken (liggers of koppelstukken), dus nooit louter op het zeil.

Tenten van 6 meter lang en groter worden best aanvullend verankerd met bijkomende spanbanden en haringen op de langste zijde.

Op het filmpje hieronder ziet u hoe u een spanband vastmaakt aan uw tent (rond de ligger) en vervolgens aan een t-haring.


Een gouden tip: u kan nooit te veel verankeren!


Verankering op gras of harde aardegrond:
Wanneer uw partytent op een gazon komt te staan, dan is de verankering eenvoudig te doen met behulp van stevige piketten of T-haringen in combinatie met scheerlijnen, touwen of spanbanden. Gebruik onze haringlifter om deze lange t-haringen (60 cm!) terug uit de grond te trekken.

T-haring 60 cm spanband 5 m Haringverwijderaar


Verankeren op een vaste ondergrond zoals op beton, uw oprit of het terras:
Bij een verharde ondergrond zoals de straat, klinkers of tegels is verankeren wat lastiger. In dat geval kan u betongewichten, gietijzeren voetgewichten (enkel voor vouwtenten), opvulbare voetgewichten (enkel voor vouwtenten) of opvulbare gewichten gebruiken. De opvulbare gewichten moeten verzwaard worden met water of zand. Zo bekomt u een gewicht van 10 kg per poot.

betongewicht gietijzeren voetgewicht opvulbaar voetgewicht voetgewicht


Schroefogen of grondankers zijn nog veel krachtiger dan gewichten, maar dan moet u uiteraard wel kunnen/mogen boren in de ondergrond. Is dat niet mogelijk, en heeft u niet direct gewichten in de buurt, dan kunt u ook creatief zijn! Gebruik bijvoorbeeld eens de trekhaak van uw wagen of een boom als verankeringspunt. Lees meer over het vastleggen van uw tent op terras of oprit op de informatiepagina.

schroefoog schroefoog


Stormverankering
Laat u de tent graag wat langer staan? Of wordt er stevige wind voorspeld? Neem geen risico's, en gebruik -naast de gewone spanbanden- ook 1 of meerdere stormbanden. Deze stormbanden spant u in de breedte over het dakzeil. Op die manier trekt u de volledige tent naar beneden. U bevestigt deze stormband langs weerszijden van de tent met t-haringen, schroefogen, grondankers of gewichten.

stormband 11,8 meter


TIP: verankeren met scheerlijnen vergt extra ruimte rondom de tent (+/- 1 meter). Deze ruimte kan u uitsparen door binnenin de partytent te verankeren.

Belangrijke opmerkingen: een feesttent zonder of met onvoldoende verankering (bijvoorbeeld alleen de pootjes vastgemaakt, of te weinig haringen in functie van de grootte van uw tent en de weersomstandigheden) is altijd af te raden, tenzij er totaal geen wind is. Wij raden ook aan om uw tent af te breken wanneer er meer dan 60 km/uur wind is (+/- 7 Beaufort) of wanneer er meer dan 5 cm sneeuw valt. U bent immers altijd zelf verantwoordelijk in geval van schade aan uw tent of eigendommen van derden. Dergelijke schade valt nooit onder garantie.

Veilig betalen

Veilig Online Betalen