Openingsuren vandaag :

         09:00 -> 13:00
Gesloten... +32 (0)51 54 54 25
TecTronic Feesttenten - Kwalitatieve partytenten!

Tel. +32 (0)51 54 54 25

Artikel toegevoegd aan je winkelwagentje

Handleiding vouwtentU zet een vouwtent heel snel en makkelijk op. Hoe pakt u dit nu aan? Hieronder leggen we stap per stap uit hoe u een plooitent het best opzet.


Frame vouwtent uithalen

1. Frame uithalen

Haal het frame van de vouwtent uit de doos. Dit doet u het best door de doos rechtop te zetten en zo het frame er uit te laten kantelen. Vervolgens plaatst u het dichtgevouwen frame op een vlakke ondergrond.
Frame vouwtent lichtjes openvouwen

2. Frame lichtjes openvouwen

Trek het frame open tot de nokpaal een beetje omhoog komt. Zo legt u er straks het dakzeil makkelijk op.

Lukt dit niet? Dan wordt het frame ergens geblokkeerd. Het is erg belangrijk om de tent niet open te forceren, anders trekt u het hoogtswaarschijnlijk kapot. Kijk even welke vijsjes of andere onderdelen aan elkaar vasthaken, maak ze los en ga dan pas verder. Meer info
Dakzeil easy-up tent op het frame leggen

3. Dakzeil op het frame leggen

Leg nu het dakzeil over het frame van de vouwtent. Dit doet u het best met min. 2 personen. Let er op dat de hoeken met versteviging mooi over de kopstukken hangen en vasthangen aan de velcroboorden.Dakzeil vouwtent op frame detail Dakzeil plooitent op frame detail


Frame easy-up tent helemaal openvouwen

4. Frame helemaal openvouwen

Ga nu met 2 personen langs weerszijden van de vouwtent staan en hef het frame lichtjes op. Vervolgens stapt u achteruit en trekt u het frame helemaal open, zodat de koppelingen omhoog schuiven.

Tip: door het frame te schudden als het van de grond is, gaat dit een stuk vlotter.
Hoekstukken vouwtent omhoog duwen

5. Hoekstukken omhoog duwen

Klik de hoekverbindingen van uw plooitent één voor één op hun plaats.

Tip: zet uw voet op het voetplaatje voor meer steun.
Staanders opvouwbare partytent uitschuiven

6. Staanders uitschuiven

Ga met 2 personen langs één kant van de vouwtent staan. Trek tegelijkertijd aan de ring boven het voetplaatje. Daarna schuift u de staanders uit tot de gewenste hoogte. Doe vervolgens hetzelfde langs de andere kant. Er zijn 5 standen voorzien om de hoogte in te stellen. Zorg dat elke staander op dezelfde positie geklikt staat. Wanneer u alle staanders uitgeschoven heeft, is uw vouwtent klaar voor gebruik.
Zijwanden bevestigen

7. Zijwanden bevestigen aan het dakzeil

Bevestig de zijwanden aan de velcroboord van het dakzeil. Begin bij de staander aan de hoek en ga zo beetje per beetje naar de staander aan de overkant. Let er op dat u de velcroband altijd volledig bedekt met de velcro van de zijwand. Op het einde ritst u de zijwanden aan elkaar, zo blijft uw easy-uptent 100% winddicht!
Veilig betalen

Veilig Online Betalen